Dag 1 in Japan
De reis van 13 uur, waar ik als een mount Fuji tegenop keek, bleek toch goed te doen te zijn. In de rijen bij de paspoorten zag ik nog heel veel oudere mensen die ook gewoon nog reizen. Dan wordt weer duidelijk dat je nooit te oud bent om te reizen. In het vliegtuig zat ik naar een leuk jong stel uit Macedonië, nu expats in Diemen Zuid. Na het uitwisselen van tips voor de reis, attendeerde de jongen mij op mount Fuji die er als een aquarel met blauwtinten bij lag in het heldere weer. Na de landing zijn zij met de trein verder gegaan naar Tokio en ik ben op zoek gegaan naar een touringcar loket omdat de wirwar van treinen mij te complex was om nog aan te kunnen vandaag. Eerst nog een stempelboekje gehaald en stempeltje Narita Airport gezet, mijn eerste! Daarna een ov kaart gekocht voor trein, metro en bus. Het ov heb ik nog niet onder de knie dus ben blij met de bus, ook de helft goedkoper en geen tourist te bekennen. Alleen maar Japanners. Dat vind ik vaak een goed teken. Bij platform 7 stonden keurig voetjes afgedrukt op het asfalt waarop ik in de rij mocht gaan staan. Mijn koffer werd gelabeld en in het vak voor het ruime gezet. Leuk ritje, met sakura’s, snelweg en hoge flatgebouwen in Tokio. Nog niet van traditioneel Japan te bekennen. Bij aankomst bij Tokio station, dacht ik nog even een metro klaart te gaan halen maar dat station bleek een stad op zich! Metro, treinen, winkels, restaurants met allerlei zijgangetjes waar voor mijn gevoel geen logica in zat. Ik kwam er moeilijk weer uit maar gelukkig vond ik een uitgang en waarna ik met 15 minuten lopen bij het hotel aankwam waar drankjes klaarstonden en mijn kamer al snel na binnenkomt werd vrijgegeven. In Tokio zijn de kamers niet groot maar deze valt best mee en heeft een ligbad, een pyama op het bed, een toilet met een verwarmde wc bril en diverse spoelopties. Moe van de reis en alle indrukken besluit ik om mijn rust te pakken. Gabriël stelde voor om het weekend samen naar Kamakura of Kawasaki te gaan, plekken waar hij graag komt. Vanavond maar eens uitvogelen hoe ik in vredesnaam bij het Snoopy museum ga komen morgen. Ik heb gelukkig tijd want mijn tijdslot staat op 14:00 u. Chat gpt en Google maps zijn mijn beste reisvrienden wanneer ik alleen op pad ben.